Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Flori comestibile - un adaos gustos și sănătos la infuzii

2023-05-17
Flori comestibile - un adaos gustos și sănătos la infuzii

Florile sunt asociate în primul rând cu decorarea frumoasă și parfumată a grădinilor, a pajiștilor sau a pervazurilor din casă. Un buchet de flori proaspăt tăiate, așezat pe masa din sufragerie, aduce o atmosferă proaspătă și pozitivă. Și știați că multe flori pot fi consumate în siguranță? Sunt gustoase și miros frumos, plus că au numeroase proprietăți pentru sănătate. Ele pot fi transformate în infuzie, adăugate întregi în mâncăruri sau tratate ca un condiment. Flori comestibile - de unde să le cumperi? Ce flori sunt comestibile? La aceste întrebări vom răspunde în articolul de astăzi.

Rezumat:

  1. Încă din antichitate se știa că anumite flori pot fi consumate
  2. Proprietăți ale florilor comestibile, conținut de vitamine și minerale
  3. Ce flori sunt comestibile?
  4. De unde se pot cumpăra flori comestibile?

Chiar și în antichitate, se știa că anumite flori pot fi mâncate

Flori comestibile - pot fi consumate proaspete sau uscate și se găsesc, de asemenea, sub formă confiate, cristalizate sau murate. Ele sunt folosite pentru a face infuzii, siropuri, tincturi, vinuri, mâncăruri calde, supe, deserturi, adăugate în ceai, înghețată, prăjituri și salate. Deși utilizarea florilor în bucătărie a devenit în ultima vreme tot mai populară, fapt legat - pe lângă aspectele estetice evidente - de moda pentru o alimentație sănătoasă și naturală, florile sunt de fapt prezente în arta culinară încă din cele mai vechi timpuri. Primele înregistrări ale utilizării florilor comestibile pot fi găsite în cărți din Orientul Mijlociu, datând din anul 140 î.Hr. Florile de trandafir și de portocal erau cele mai des folosite, iar proprietățile lor erau exploatate în fitoterapie. În China și Japonia, crizantema a fost folosită în mâncăruri și infuzii de secole până în prezent. Este iubită în special de japonezi, care o consideră un simbol al vieții lungi și al poziției sociale înalte. Se adaugă la aperitive, supe și salate. Ceaiul se prepară din flori uscate de crizantemă. Din Țara Soarelui Răsare, ne este familiarizat și gustul ceaiului verde cu flori de iasomie, care împreună formează o combinație răcoritoare, aromată și foarte eterică. În Roma antică, florile și frunzele de borș erau adăugate în vinul soldaților pentru a le spori îndemânarea înainte de luptă. Pe de altă parte, petalele de trandafir și violetele erau adăugate în mâncăruri, iar lavanda era unul dintre ingredientele sosurilor. Florile de gălbenele erau adăugate în salate în Franța medievală, în timp ce în Polonia, petalele de trandafir erau măcinate în gem încă din perioada medievală. În zilele noastre, infuziile din flori de tei sau mușețel sunt populare în majoritatea caselor.

Proprietăți ale florilor comestibile, conținut de vitamine și minerale

Florile comestibile se caracterizează prin atractivitatea lor senzorială ridicată, constând în formă, culoare, gust și aromă. Ele atrag atenția prin aspectul estetic, culorile frumoase, aromele interesante și aromele proaspete și exotice. Pe baza cercetărilor privind atitudinile și comportamentul consumatorilor, s-a observat că florile galbene, portocalii și albastre atrag în mod special atenția consumatorilor - acestea ies în evidență și fac ca o infuzie cu ele sau un fel de mâncare decorat cu ele să capete un caracter unic. Este important faptul că florile comestibile nu arată frumos doar într-o ceașcă sau pe o farfurie ca decor pentru infuzii sau mâncăruri. Ceea ce îi face pe tot mai mulți oameni să ajungă la acest adaos neobișnuit sunt proprietățile dietetice și de promovare a sănătății. Florile comestibile sunt o sursă naturală de compuși biologic activi importanți pentru organismul uman. Ele sunt sărace în calorii și conțin o serie de vitamine (A, C și E), minerale, uleiuri esențiale, fibre, substanțe mucoase, carotenoizi și antociani, precum și compuși care prezintă proprietăți antioxidante. Florile sunt folosite în fitoterapie. Timp de secole, infuziile sau siropurile de flori de tei au fost utilizate pe scară largă pentru a se încălzi în timpul răcelilor. Este popular siropul de flori de soc, care are un efect de curățare și întărire a organismului. Pe de altă parte, o infuzie de flori de fenicul ameliorează bebelușii de colici dureroase.

Edible flowers

Ce flori sunt comestibile?

Din moment ce florile sunt atât de sănătoase și conțin atât de multe ingrediente valoroase, putem să le mâncăm pe toate? Ce flori sunt comestibile? Se estimează că putem folosi în siguranță aproximativ optzeci de specii de flori ca hrană. Printre cele mai populare se numără: gălbenelele, florile de dovleac, trandafirul, begonia, floarea de soc, panseluța, albăstrelele, bergamota, crizantema, levănțica, margareta, florile de iasomie, mușețelul... Este foarte important de reținut că, deși numărul speciilor de flori pe care le putem consuma este destul de considerabil, nu toate florile sunt comestibile, iar unele pot fi chiar periculoase pentru sănătatea noastră. Treaba plantelor în natură este de a produce fructe și semințe pentru a-și prelungi existența. Probabil din acest motiv, multe flori produc substanțe pentru a se proteja de pierderea florilor. Unele dintre aceste substanțe pot fi chiar otrăvitoare. Modul în care sunt cultivate plantele care au flori comestibile pentru consum are, de asemenea, o mare importanță. Acestea sunt cultivate destul de diferit de florile destinate scopurilor decorative, pentru realizarea de buchete, care la rândul lor sunt adesea tratate cu substanțe chimice. Este foarte important ca florile destinate consumului să fie culese la momentul potrivit al zilei, la temperatura potrivită, să nu fie umede sau ofilite și să nu prezinte insecte sau semne de boală. Unele flori au părți amare - staminele sau tulpinile - deci nu sunt potrivite pentru a fi consumate întregi. Atunci când cumpărați flori comestibile, asigurați-vă că verificați sursa lor.

De unde puteți cumpăra flori comestibile?

Florile comestibile sunt o modalitate excelentă și sănătoasă de a adăuga varietate la mâncăruri și infuzii. Ele sunt populare printre iubitorii de yerba mate, ceaiuri și infuzii din plante care doresc să experimenteze cu arome în bucătărie. Florile comestibile funcționează bine pentru decorarea mâncărurilor și a deserturilor. De unde le puteți cumpăra? Datorită popularității lor crescânde, florile comestibile pot fi cumpărate din ce în ce mai des în supermarketuri, în secțiile de produse naturiste. Cu toate acestea, este dificil să obțineți o calitate bună în acest caz, dacă sunt vândute în vrac. Fitotecile reprezintă o alternativă - acestea sunt de obicei magazine mici, a căror gamă poate fi destul de limitată, iar florile comestibile nu sunt întotdeauna disponibile. Care este cel mai bun loc pentru a le cumpăra? În magazinul nostru online! Prin parteneriatul nostru cu brandul Mary Rose, oferim flori comestibile uscate de cea mai bună calitate din întreaga lume. Acestea provin de la furnizori de încredere, de încredere, care se asigură că cele mai bune plante intră în fiecare pachet. Gama Mary Rose include: petale de albăstrele, gălbenele, trandafir, hibiscus, iasomie și flori de smochin. Ambalate în ambalaje estetice, cu un design frumos. Perfect cu yerba mate, guayusa, ceai, mâncăruri, salate sau deserturi, de asemenea, excelent ca infuzie de sine stătătoare. Vor transforma fiecare infuzie și preparat pe care îl veți face cu ele!

Recomandat

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

21,77 RON inclusiv TVA/1buc.(87,08 RON / kg inclusiv TVA)
Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

39,77 RON inclusiv TVA/1buc.(79,54 RON / kg inclusiv TVA)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

35,77 RON inclusiv TVA/1buc.(71,54 RON / kg inclusiv TVA)
 Yerba Verde Mate Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

35,77 RON inclusiv TVA/1buc.(71,54 RON / kg inclusiv TVA)
pixel