Guayusa vs yerba mate - ce să alegi?

2023-03-10
Guayusa vs yerba mate - ce să alegi?

Guayusa este adesea numită vărul lui yerba mate - din motive întemeiate. Au multe în comun, dar există și unele diferențe. Dacă doriți să aflați mai multe despre yerba mate și guayusa - ce este, care sunt asemănările și diferențele dintre ele, care este mai bine - vă încurajăm să citiți articolul!

Guayusa și yerba mate - două surori din America de Sud

Atât yerba mate, cât și guayusa provin din America de Sud. Holly paraguayan, din care se produce yerba mate, se găsește în mod natural în Brazilia, Paraguay și Argentina, în timp ce Holly Guyana, cunoscut sub numele latin de Ilex guayusa, provine din Ecuador. Deși aparțin aceleiași familii de holly, yerba mate este mult mai populară în lume. Acest lucru se datorează faptului că în timpul perioadei de cucerire, yerba mate a fost principala marfă de export a Paraguayului, în timp ce Ecuadorul a făcut comerț cu bunuri care erau mai bine plătite decât guayusa, de ex. bumbac și banane. În prezent, guayusa câștigă din ce în ce mai multă popularitate pe piața globală și, spre încântarea noastră, tot mai mulți clienți ajung la el! Guayusa - ce este și prin ce diferă de yerba mate? Citește mai departe!

Ce leagă yerba mate și guayusa? Proprietăți stimulatoare

Una dintre cele mai importante asemănări dintre yerba mate și guayusa este potențialul de stimulare. Ambele produse conțin o cantitate mare de cofeină naturală, care este responsabilă pentru efectul de stimulare. Sursele spun că infuzia de guayusa conține aproximativ 3-4% cofeină, în timp ce yerba mate are aproximativ 1-1,2%. Ceea ce au în comun aceste două băuturi este că, spre deosebire de cafea, nu provoacă o creștere a tensiunii arteriale și nu vă oferă senzația de scădere a energiei după ce efectul dispare. Efectul de stimulare este de lungă durată. Atât yerba mate, cât și guayusa pot fi un înlocuitor mai sănătos și la fel de eficient pentru cafea și băuturile energizante. Ambele plante au fost folosite de triburile native americane ca băutură stimulatoare înainte de vânătoare, de drumeții pe tot parcursul zilei sau de veghe de noapte. În cultura sud-americană, guayusa este uneori numită chiar „ceaiul paznicului de noapte”. Ambele plante făceau parte din ritualurile indiene. Erau înconjurați de un cult aproape religios și reprezentau o parte importantă a vieții și culturii poporului indigen din America de Sud. Conținutul nutrițional este, de asemenea, similar. Yerba mate este o băutură plină de substanțe benefice; este o sursă excelentă de vitamine din grupa A și B, precum și C și E. Yerba mate oferă, de asemenea, multe elemente esențiale pentru buna funcționare a organismului, cum ar fi, printre altele, fosfor, magneziu, calciu, zinc, potasiu și altele. Guayusa conține un set similar de minerale care fac din infuzia plantei o componentă valoroasă a dietei zilnice. Ambele plante conțin, de asemenea, o doză solidă de antioxidanți - sarcina lor este de a lupta împotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili, printre altele, de: pentru dezvoltarea anumitor tipuri de cancer. Care este diferența dintre yerba și guayusa?

Diferențele dintre yerba mate și guayusa - cum au gust și cum să le prepari?

Să începem cu gustul. Trăsătura caracteristică a yerba mate este gustul său amar, ceea ce îi face pe mulți oameni descurajați să bea infuzie de ilfin paraguayan de la început. În acest sens, guayusa este un înlocuitor perfect - datorită conținutului mai scăzut de taninuri, adică substanțe responsabile de amărăciunea caracteristică, are un gust mult mai delicat, mai vegetal. Surorile din America de Sud diferă și prin felul în care sunt preparate. In timp ce la prepararea unei infuzii de yerba mate este important sa fii cu ochii pe temperatura potrivita a apei, in cazul infuziei de guayusa este mult mai simplu. Cum să-l prepari? Doar turnați materialul uscat în vas, turnați apă clocotită peste el, așteptați câteva minute și este gata! Și pentru a face băutul infuziei și mai ușor, guayusa poate fi băută printr-o bombilla, la fel ca yerba. Ce altceva le face diferite? Deși yerba mate și infuziile de guayusa erau un element al ritualurilor indiene, guayusa a fost, de asemenea, creditată cu încă o proprietate magică - se credea că facilitează introducerea corpului într-o stare de somn lucid, iar acest lucru, la rândul său, trebuia să faciliteze averea. -spune.

Guayusa vs yerba mate - ce să alegi?

Oamenii nou la subiectul infuziilor din America de Sud se pot confrunta cu o dilemă dificilă: ce să aleagă - yerba mate sau guayusa? Ambele infuzii sunt o alternativă excelentă la cafea și la băuturile energizante nesănătoase, în plus, sunt bogate în ingrediente valoroase pentru organism, și au astfel mult mai multe proprietăți decât doar stimularea. Cu siguranță, guayusa este o propunere bună pentru cei cărora nu le place natura intensă a yerba mate sau le este frică de gustul său amar. De asemenea, este o alternativă bună pentru cei cărora le place yerba și o beau în mod regulat, dar uneori doresc să o înlocuiască cu ceva ceva mai delicat. Vă încurajăm să testați ambele băuturi - fiecare dintre ele are avantajele sale atât ca gust, cât și ca proprietăți!

Recomandat

Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

40,77 RON inclusiv TVA/1buc.(81,54 RON / kg inclusiv TVA)
Yerba Verde Mate Verde Limon 0,5kg

Yerba Verde Mate Verde Limon 0,5kg

35,77 RON inclusiv TVA/1buc.(71,54 RON / kg inclusiv TVA)
 Yerba Verde Mate Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

35,77 RON inclusiv TVA/1buc.(71,54 RON / kg inclusiv TVA)
Yaguar Guarana Energia 0,5kg

Yaguar Guarana Energia 0,5kg

43,77 RON inclusiv TVA/1buc.(87,54 RON / kg inclusiv TVA)
pixel