Kurupi - o marcă de yerba mate și, în același timp, o legendă demonică

2023-03-08
Kurupi - o marcă de yerba mate și, în același timp, o legendă demonică

Mic, urât și păros. El aleargă prin junglă, se ascunde în tufișuri și este îmbrăcat doar într-o pânză. Făcută din pula ei nefiresc de lungă înfășurată în jurul burtei ei de mai multe ori! Kurupi nu este doar unul dintre cele mai interesante și mai bune yerba mate pentru adevărații cunoscători. Este, de asemenea, un personaj din mitologia Guarani. Trebuie să recunoaștem că indienii aveau o fantezie. Au creat un personaj extraordinar. Faceți cunoștință cu Kurupi!

Cine este Kurupi? Legende și povești indiene

Kurupi este un personaj din legendele indienilor Guarani. Unul dintre cei șapte copii monstruoși ai perechii de zeități malefice - Taú și Kerana. El este cunoscut și sub numele de Curupi. „Kuru’pir” în limba indiană înseamnă literalmente piele aspră sau cu coșuri. Aceasta este o referire la apariția demonului. Este mic, urât și păros. Are obraji roșii și un ten foarte închis, ochi negri fără pupile, dinți și urechi ascuțiți și păr lung și dezordonat. Are și burta groasă și se mișcă stângace. Trăiește în junglă, unde are grijă de animale sălbatice. Trăsătura lui caracteristică este un penis nefiresc de lung, pe care îl înfășoară de mai multe ori în jurul șoldurilor. Inițial, indienii guarani îl considerau un protector al pădurii, un protector al faunei și florei. Datorită unei trăsături distinctive și destul de ciudate, el a fost considerat și patronul fertilității. Mai jos este o grafică care înfățișează o figură ușor „înmuiată” a unui demon, propusă de marca paraguayană de yerba mate. În unele versiuni ale legendei, Kurupi este asociat cu alte personaje mitologice a căror sarcină era și apărarea junglei - Pombero, cu mâinile și picioarele păroase, și Curupira, cu părul roșu aprins și picioarele întoarse pe spate, datorită cărora putea deruta vânătorii. , lasand urme inversate .

De-a lungul timpului, legenda lui Kurupi a evoluat și a început să fie acuzat de sarcini neașteptate și nedorite. Se credea că pula lui înfricoșătoare are capacitatea de a apuca, deschide sau trece prin uși, ferestre și alte intrări întredeschise și, datorită acestui lucru, Kurupi a putut concepe un copil cu o femeie adormită fără să intre în apartament. Legenda creaturii pădurii a fost folosită în scopuri nefaste. Tinerele indiene care au rămas însărcinate de un alt bărbat, temându-se de mânia soțului lor și a mediului înconjurător, au folosit figura legendară ca țap ispășitor. Când autorul violului era necunoscut într-o comunitate mică, vina a căzut în mod misterios și asupra lui Kurupi. Copiii creaturii trebuiau să fie ca tatăl lor - trebuiau să fie mici, urâți și păroși. Descendenții de sex masculin urmau să moștenească nesatia sa sexuală. În unele cazuri, Kurupi a fost chiar acuzat că a răpit femei tinere. Creatura trebuia să-i răpească din casă și să-i ducă în junglă. Acolo, alături de „prada”, și-a dat drumul la dorințele sale sălbatice.

Odată cu progresul general și o mai bună educație a populației, povestea lui Kurupi a încetat încet să explice sarcinile neplanificate sau surprinzătoare și violurile fără făptuitor. În zilele noastre, este doar o curiozitate, un mit, o poveste. Într-un mod ușor amuzant și ușor înfricoșător, el urmează să avertizeze tinerele împotriva promiscuității excesive. Și, de asemenea, împotriva pericolelor care le pândesc. Până acum, ici și colo în America de Sud poți găsi figurine care înfățișează un monstru mitic. Arată diferit, dar atributul său corporal este întotdeauna arătat.

Yerba mate, a Kurpi?

Ce are Kurupi în comun cu yerba mate? Demonul pădurii și al fertilității a băut yerba? Nu știm nimic despre asta. Holly paraguayan trebuia să fie un cadou de la zeități bune pentru indienii guarani. Kurupi, ca un copil monstruos al spiritelor rele, ar putea să se teamă de acest cadou minunat - un simbol al prieteniei. Dar cine îl cunoaște? Poate că acum Kurupi se ascunde undeva în junglă și bea o băutură minunată? Poate că yerba mate îl stimulează să acționeze atât de activ? De ce marca unuia dintre cele mai bune yerba mate din Paraguay a fost numită după un demon teribil cu un nume rău? Poate că era vorba despre temperamentul, puterea și expresivitatea teribilei povești indiene, care corespunde yerbai intense și stimulatoare, tipic paraguayane, produsă în spiritul tradiției cultivate de secole. Producătorul tace pe site-ul său, oferind informații foarte scurte despre marca pe care o creează. Deci rămân doar presupuneri.

Kurupi - chintesența tradiției paraguayene

Este figura unei creaturi răutăcioase și ciudate din spatele succesului yerba mate Kurupi? Sau calitatea excelentă a produsului, compozițiile minunate cu aditivi din plante și devotamentul față de tradiția paraguayană? Ne concentrăm pe a doua opțiune. Brandul Kurupi este opera companiei paraguayane Santa Margarita, care a fost fondată în 1985 de un cuplu căsătorit - Oscar Esteban Benitez Rapetti, cunoscut sub numele de Don Coco, și soția sa Martha. Amândoi erau farmaciști. În plus, Oscar s-a ocupat de chimia industrială, iar Martha - de biochimie. Chiar și mai devreme, înainte de înființarea companiei care le-a adus faimă în lumea yerba mate, Oscar s-a ocupat de producția de amestecuri de plante și de medicamente naturale pe bază de plante în farmacia pe care o conducea. Puțin mai târziu, Don Coco și Martha au creat marca Té Guarani, adică ceaiuri instant, din plante, apoi și-au înființat propria plantație de ierburi și ceai. În 1990, cultivarea plantelor s-a extins pentru a include Paraguay Holly - o plantă care l-a interesat în mod deosebit pe Don Coco datorită proprietăților sale valoroase și conținutului ridicat de cofeină, vitamine și minerale. Asumarea noului brand Kurupi a fost și este încă o grijă deosebită pentru mediul natural și dezvoltarea comunității locale. Yerba mate este produsă după o rețetă tradițională dezvoltată de indienii guarani. Holly se usucă folosind foc și fum, datorită cărora capătă accente puternice, intense, amare și afumate în gust și aromă. Calitatea înaltă a mărcii este evidențiată de numeroasele premii „Top of Mind Paraguay” – primite în clasamentul celor mai recunoscute mărci.

Yerba mate Kurupi și recenziile clienților

Kurupi este o yerba îndrăgită de fanii infuziilor de ilfin, în special de iubitorii soiului paraguayan - expresiv, puternic, dând o putere mare de energie și gust. Acest lucru este dovedit nu numai de opiniile pe care clienții le lasă în magazinul nostru, ci și de numeroasele comentarii ale yerbodrinkers în rețelele sociale. La un moment dat, Kurupi a fost salutat drept cea mai bună yerba din lume - cu siguranță aparține topului celor mai apreciate mărci. Fiți atenți, totuși, nu este pentru toată lumea. Caracterul său expresiv îi poate înstrăina pe mateștii începători, neobișnuiți cu gustul și stimularea puternică. Oferta brandului include nu numai clasice pure, fără adăugiri, precum Kurupi Clásica și Kurupi Tradicional. Așa cum se potrivește unui producător pasionat de ierburi, oferta mărcii Kurupi include și amestecuri de plante originale, perfect compuse, de exemplu Kurupi Katuava sau o variantă funcțională a Kurupi Fitness. Deosebit de populare în magazinul nostru sunt Kurupi Katuava și Kurupi Menta Boldo, pe care vă recomandăm să le încercați!

Fetelor, aveți grijă Kurupi! Cu toate acestea, puteți încerca yerba mate Kurupi fără teamă!

Recomandat

CBSe Energia Guarana 0.5kg

CBSe Energia Guarana 0.5kg

29,77 RON inclusiv TVA/1buc.Preț normal: 33,08 RON inclusiv TVA/1buc.-10%(59,54 RON / kg inclusiv TVA)
Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

31,77 RON inclusiv TVA/1buc.(63,54 RON / kg inclusiv TVA)
Yerba Verde Mate Green Energia 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Energia 0,5kg

35,77 RON inclusiv TVA/1buc.(71,54 RON / kg inclusiv TVA)
Yerba Verde Mate Mate Green Mas IQ 0,5kg

Yerba Verde Mate Mate Green Mas IQ 0,5kg

35,77 RON inclusiv TVA/1buc.(71,54 RON / kg inclusiv TVA)
pixel