Un gadget care schimbă viața - termometrul de yerba
Yerba mate - o infuzie sănătoasă și stimulantă obținută din Ilex paraguariensis. Are multe proprietăți pozitive și conține o mulțime de vitamine și minerale. Pentru ca aceasta să aibă un efect bun asupra organismului, este important să fie preparată corespunzător, iar temperatura apei care se toarnă peste frunzele uscate este crucială în acest sens. Cum se măsoară? Când este apa prea fierbinte? Poate fi "scaldată" yerba mate?
Rezumat:
- Temperatura corectă de preparare a yerba mate este secretul pentru o infuzie delicioasă!
- Termometrul pentru yerba mate - un gadget care schimbă viața
- Termometrul pentru yerba mate - cum îl folosești?
- De ce merită să vă achiziționați un termometru pentru yerba mate?
Temperatura corectă de preparare a yerba mate este secretul unei infuzii delicioase!
Ceaiul poate fi preparat în aproape orice mod vă place. Metoda obișnuită este doar să fierbi apă, să pui un pliculeț de ceai într-o ceașcă și să torni apa clocotită. Așteptați câteva minute și, după un timp, băutura caldă este gata de băut. Deși yerba mate este adesea confundată cu ceaiul, aceasta este diferită în multe privințe. Pentru ca o infuzie de yerba mate să fie gustoasă și să elibereze cât mai multă cofeină, vitamine și minerale în timpul preparării, trebuie să fie făcută folosind apă la temperatura corectă. Temperatura optimă a apei pentru prepararea yerba mate este de 70-80°C. Cu cât apa este mai rece, cu atât mai mult timp le ia frunzelor și crengilor de Ilex paraguariensis să se infuzeze, cu atât mai slabă este infuzia și cu atât mai puțin își eliberează proprietățile. În cazul în care apa este prea fierbinte, aceasta poate sclivi frunzele de Ilex paraguariensis, rezultând un gust foarte amar și neplăcut al infuziei, fiind dovedit științific că frunzele și crenguțele de ceai preparate cu apă clocotită eliberează jumătate din cantitatea de cofeină. Este interesant de remarcat că Ilex paraguariensis își eliberează proprietățile la fel de bine în apă răcită la aproximativ 80°C ca și în apă rece ca gheața. Metoda de "preparare" a yerba mate la rece se numește tereré și este deosebit de îndrăgită de paraguayeni.
Termometrul pentru yerba mate - un gadget care schimbă viața
Mateiștii experimentați, după ani de practică în prepararea și consumul de yerba mate, devin experți în a simți temperatura potrivită a apei. Pentru cei care abia își încep aventura cu "aurul verde al indienilor Guarani", acest lucru poate părea dificil, dacă nu imposibil. Un gadget care salvează vieți într-o astfel de situație este un termometru analogic pentru yerba mate. Este un instrument foarte practic, care ușurează mult prepararea infuziei și nu este scump! Termometrul este foarte sensibil, așa că măsoară cu precizie temperatura apei și astfel se asigură că apa nu este prea caldă sau prea rece. După un timp, termometrul vă ajută să vă dezvoltați obișnuința de a simți temperatura și cât timp trebuie să așteptați ca apa să fie potrivită pentru prepararea yerba mate.
Termometrul pentru yerba mate - cum îl folosești?
Un termometru analogic este foarte simplu de utilizat. Cel mai simplu termometru este format din două părți - un cadran cu un indicator și un interval de temperatură marcat (de obicei de la 0°C la 100°C, deși unele termometre au un interval puțin mai mare) și un "ac" lung. În plus, termometrele vin de obicei cu o carcasă convenabilă, care nu numai că are o funcție de protecție, împiedicând deteriorarea mecanică a dispozitivului, dar facilitează și plasarea termometrului în fiertură - prin înclinarea carcasei în unghiul potrivit, aceasta împiedică termometrul să cadă într-un vas (cum ar fi un termos sau un ceainic). De asemenea, carcasa are adesea o clemă convenabilă și practică care facilitează, de asemenea, agățarea termometrului de yerba mate de peretele vasului. Cum folosiți acest instrument extrem de practic? Este simplu și foarte intuitiv! Pur și simplu puneți acul termometrului în apă clocotită (într-o cană, ceainic, termos etc.) și așteptați să se răcească, verificând temperatura pe cadran. Alternativ, termometrul poate fi plasat în ceainic în timp ce apa fierbe și oprit atunci când aceasta atinge temperatura dorită - unii oameni cred că aceasta este apa care ar trebui folosită pentru a prepara yerba mate, încălzită, mai degrabă decât fiartă și răcită. Un termometru analogic nu este ideal doar pentru măsurarea temperaturii apei pentru yerba sau ceai, ci este util și atunci când coaceți prăjituri, gătiți mâncăruri sau pregătiți mâncare la grătar.
De ce merită să vă achiziționați un termometru pentru yerba mate?
Deși un termometru este un instrument foarte practic, acesta nu este esențial pentru prepararea yerba mate. Atingerea temperaturii potrivite pentru prepararea frunzelor uscate de Ilex paraguariensis este o chestiune de îndemânare. După ce se fierbe apa, este suficient să se aștepte aproximativ 4-10 minute pentru ca aceasta să se răcească la 80°C. Pe de altă parte, un termometru asigură faptul că apa nu este nici prea fierbinte, nici prea rece. Este pur și simplu un mare confort în procesul de preparare a yerba mate. În plus, nu este scump, așa că, dacă vă puteți face viața mai ușoară cu un cost redus, merită să investiți niște bani! Și de unde puteți cumpăra un termometru pentru yerba mate? În magazinul nostru, bineînțeles. Vă recomandăm termometrul analogic de la Cebador - un dispozitiv durabil, rezistent și foarte convenabil, care vă va fi de folos în bucătărie!
Sursă de informații:
- Wikipedia: Yerba mate.
- B. Kruszewski, A. Jakóbiak, A. Jasiczek, B. Wieczorek și D. Niemczuk, Influența parametrilor de preparare a berii asupra conținutului de cofeină din infuziile de Yerba Mate, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 2012.